11 Грудня, 2024
Страви, які гідно замінять картопляне пюре на святковому столі

Страви, які гідно замінять картопляне пюре на святковому столі

Підготовка до гучного застілля завжди займає дуже багато часу. Але навіщо так себе перевантажувати, якщо можна здивувати гостей апетитними і дуже ситними стравами, які можна запросто приготувати без всякої метушні.

Пише Ukr.Media

Ми підготували для вас 3 вдалих рецепта простих святкових частувань для веселої компанії. З ними у вас точно не виникне несподіваних проблем!

Фарширована картопля

Інгрідієнти:

  • 9 бульб картоплі
  • 9 перепелиних яєць
  • 600 г фаршу
  • 2 цибулини
  • 300 г твердого сиру
  • зелень за смаком
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • соняшникова олія за смаком

Приготування:

  1. Очистіть і відваріть в підсоленій воді до напівготовності картоплю. Тим часом обсмажте на соняшниковій олії подрібнену цибулю з фаршем.
  2. Дочекайтеся, поки бульби охолонуть, потім з допомогою чайної ложки дістаньте з кожної картоплини серединки, щоб у вас вийшли глибокі «чашечки».
  3. Помістіть в отримані отвори фарш, вбийте в поглиблення по 1 перепелиному яйцю.
  4. Присипте бульби натертим на крупній тертці сиром і подрібненою зеленню.
  5. Відправте блюдо в розігріту до 180 градусів на 20-30 хвилин.

Гнізда з фаршу з картоплею

Інгрідієнти:

  • 500 гр. фаршу
  • 6 середніх картоплин
  • 1 помідор
  • 2 цибулі
  • 100 г твердого сиру
  • 100 р майонезу
  • соняшникова олія
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • 3 зуб. часнику

Приготування:

  1. Очистіть картоплю, наріжте 5 бульб круглими скибочками, покладіть в глибокий посуд, посоліть і поперчіть, можете додати улюблені спеції.
  2. Натріть на дрібній тертці 1 картоплю, подбідніть 1 цибулю, додайте яйце і змішайте все з фаршем. Додайте сіль, перець і добре все перемішайте.
  3. Вимийте помідори, наріжте тонкими круглими слайсами. Цибулю наріжте тонкими кільцями.
  4. Змастіть деко олією і викладіть на нього м’ясну масу, формуючи вологими руками коржі. Зверху розкладіть цибульні кільця, помідори і картоплю. Відправте деко в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
  5. У глибокій ємності змішайте майонез з пропущеним через прес часником, натертим на дрібній тертці сиром і подрібненою зеленню.
  6. Дістаньте страву з духовки, змастіть отриманим соусом картоплю і знову відправте деко в духовку на 20 хвилин.

Трубочки з лаваша з картоплею

Інгрідієнти:

  • 2 картоплі
  • 2 ст. л. соняшникової олії
  • сіль, перець мелений
  • 4 аркуша тонкого лаваша
  • 1 ч. л. пшеничного борошна
  • 1 ч. л. солі
  • 1 яйце
  • кунжут за смаком

Приготування:

  1. Очистіть картоплю, наріжте його четвертинками і відваріть в підсоленій воді до готовності.
  2. Злийте з каструлі воду, всипте чорний мелений перець і пюрируйте картоплю.
  3. Розстеліть на робочій поверхні лаваш, з допомогою силіконового пензлика змастіть його соняшниковою олією.
  4. Злегка присипте лаваш просіяним борошном, викладіть поверх першого аркуша другий. Наріжте лаваші смужками (шириною 4-5 см). Найдовші частини розріжте навпіл.
  5. За допомогою столової ложки викладіть на кінчик кожної смужки картоплю і поверніть смужки в трубочки.
  6. Викладіть трубочки на застелене пергаментним папером деко, змастіть їх збитим яйцем і присипте кунжутом.
  7. Відправте блюдо в розігріту до 200 градусів духовку, запікайте до рум’яності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *