Хочу запропонувати Вам чудову прикрасу для новорічного столу. А саме, фаршировані яйця з незвичайними начинками та дуже гарною подачею!
Інгредієнти
- Яйця 12 шт.
Начинка №1.
- Філе оселедця 100 гр.
- Яєчні жовтки 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1⁄2 шт.
- Вершкове масло 30 гр.
- Петрушка та тертий жовток для прикраси
Начиння №2.
- Крабові палички 50 гр.
- Яєчні жовтки 3 шт.
- Сирок плавлений 1 шт.
- Сметана 2-3 ст.л.
- Гірчиця до смаку
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Огірок та червона ікра для прикраси
Начинка №3.
- Яєчні жовтки 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1⁄2 шт.
- Вершкове масло 20 гр.
- Консервований тунець (можна замінити будь-які консерви) 80 гр.
- Помідори черрі, маслини та розмарин для декору
Начинка №4.
- Жовтки 3 шт.
- Авокадо 1шт.
- Сік лимона 1 ст.л.
- Грецький горіх та кріп для декору
Покроковий рецепт:
Спочатку приготуємо яйця. Для того щоб вони добре чистилися, потрібно взяти сотейник або каструлю з товстим дном, помістити туди яйця, залити їх водою кімнатної температури і додати трохи лимонного соку. Варити до готовності. Потім викласти на тарілку, повністю остудити та очистити. І, не хвилюйтеся, лимонна кислота не вплине на смак яєць. Далі ріжемо яйця на половинки вздовж та виймаємо жовтки.
Тепер приступаємо до першої закуски. Приготуємо начинку. Оселедець нарізаємо брусочками і перекладаємо в блендер, туди ж додаємо три жовтки, половину цибулини та вершкове масло. Все перемішуємо, готова начинка!
Наповнюємо нею половинки яєць, прикрашаємо гілочкою петрушки та подрібненим жовтком.
Для приготування наступної начинки дрібно нарізаємо крабові палички і кладемо в окрему миску, туди три жовтки, тертий на дрібній тертці плавлений сир, дві-три ложки сметани, гірчицю, солимо і перчимо за смаком. Ретельно розмішуємо.
Укладаємо масу, що вийшла, в білки. Прикрашаємо шматочком свіжого огірка та червоною ікрою.
Приступимо до третьої закуски. Для начинки перемішуємо жовток, дрібно порізану цибулю, вершкове масло і тунець.
Заповнюємо половинки яєчних білків і декоруємо половинками помідорів черрі та маслин, збоку кладемо гілочку розмарину.
Четвертий варіант начинки. Для неї авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку та виймаємо м’якоть, нарізаємо дрібним кубиком. Беремо миску, кладемо туди авокадо, жовток і збризкуємо соком лимона. Все добре розминаємо вилкою.
Начиняємо білки і прикрашаємо волоським горіхом і гілочкою кропу.
Ось такі чотири дуже яскраві, святкові закуски у нас вийшли! Упевнена, Ви та Ваші гості залишаться задоволені!