11 Грудня, 2024
Цікаві та смачні рецепти з гречки. Такі страви ви ще не готовили

Цікаві та смачні рецепти з гречки. Такі страви ви ще не готовили

Пропонуємо декілька рецептів приготування смачної гречаної каші

1. Гречка з шампіньйонами.

Інгредієнти: 

  • Свіжий кабачок 1 шт.;
  • Гречка 0,5 скл.;
  • Шампіньйони 0, 1 кг.;
  • Свіжа морква 1 шт.;
  • Ріпчаста цибуля 1 шт.;
  • Помідори 3 шт.;
  • Спеції на свій смак.

Спосіб приготування:

Відваріть гречану крупу, але трохи не доваріть.

Наріжте кабачок тонкими смужками, томати середніми кубиками, а моркву натріть на великій терці.

Обсмажте нарізані овочі на пательні.

Шампіньйони наріжте тонкими шматочками та обсмажте на пательні, трохи згодом додайте до них нарізану кубиком цибулю.

Змішайте кашу з овочами, грибами та розкладіть по горщиках для запікання.

Додайте не велику кількість води та тушкуйте до готовності при температурі 200 градусів

2. Гречка з помідорами.

Інгредієнти:

  • Гречана крупа 0,1 кг.;
  • Помідори 4 шт.;
  • Морква 1 шт.;
  • Ріпчаста цибуля 1 шт.;
  • Часник 1 зубчик;
  • Кухонна сіль;
  • Рафінована олія.

Спосіб приготування:

  1. Натріть моркву за допомогою тертки.
  2. Наріжте цибулю не великим кубиком.
  3. Подрібніть очищений часник.
  4. Усе це обсмажте додавши олії протягом 5 хвилин у каструлі з товстим дном.
  5. З помідорів зніміть шкірку, наріжте маленькими шматочками, з’єднайте з овочами та добре перемішайте.
  6. Додайте сюди крупу, сіль та залийте водою.
  7. Варіть до готовності під кришкою.

3. Овочеве рагу з гречаною крупою.

Інгредієнти:

  • Гречана крупа 1 скл.;
  • Ріпчаста цибуля 2 шт.;
  • Свіжа морква 2 шт.;
  • Капуста брюссельська 6 шт.;
  • Олія;
  • Спеції

Спосіб приготування:

  1. Наріжте кільцями цибулю з морквою, а капусту розріжте навпіл.
  2. Налийте у каструлю трохи води та протушкуйте овочі протягом 10 хвилин.
  3. Потім всипте гречку, залийте водою та додайте спеції.
  4. Готуйте поки каша не звариться.

4. Запіканка з гречкою та рибою.

Інгредієнти:

  • Гречка 140 гр.;
  • Риба без кісток 0,5 кг.;
  • Натуральний йогурт 0,4 л.;
  • Сир нежирний 0,1 кг.;
  • Вівсянка мелена 0, 25 скл.;
  • Олія;
  • Кухонна сіль;
  • Перець.

Спосіб приготування:

  1. Наріжте філе невеликими шматочками.
  2. Зробіть суміш з вівсянки, солі й перцю, у якій обкачайте рибу та обсмажте її на пательні.
  3. Залишки суміші викиньте на пательню, додайте йогурт та проваріть протягом 5 хвилин.
  4. У форми для випікання, змащені олією, викладіть заздалегідь приготовану гречану кашу, наступним шаром рибу та все це залийте соусом.
  5. Випікайте 20 хвилин при температурі 200 градусів.
  6. Вийміть форми, посипте зверху тертим сиром та ще готуйте 3 хвилини.

5. Курячі котлети з гречкою

Інгредієнти:

  • Куряче філе 0, 5 кг.;
  • Гречка 0,15 кг.;
  • Яйце куряче 2 шт.;
  • Цибуля 0,1 кг.;
  • Зелень;
  • Спеції.

Спосіб приготування:

  1. Зробіть фарш з курячого філе, додайте зелень, цибулю, спеції, яйця та перемішайте.
  2. У готову гречку додайте фарш та перемішайте.
  3. Сформуйте котлети та обсмажте на пательні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *