12 Травня, 2025
30 років Не міняю рецепт. Це наш Любимий торт на усі свята.

30 років Не міняю рецепт. Це наш Любимий торт на усі свята.

Провірений мною тортик вже дуже багато років, ми тільки його любимо і не готую інші торти! Ділюсь дуже простим рецептом!

Інгредієнти:

Коржі:

  • 200 г цукру
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. меду
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ч. л. соди
  • 550-600 г борошна

Заварний крем:

  • 600 мл молока
  • 2 яйця
  • 1 п. ванільного цукру
  • 150-200 г цукру
  • 2 ст. л. крохмалю кукурудзяного
  • 50-100 г вершкового масла

Приготування:

Коржі:

У каструлі з товстим дном змішую цукор, яйця, мед, вершкове масло. Ставлю на вогонь, розчиняю масу постійно помішуючи. Додаю соду і добре перемішую, поки маса не отримає бурштинового кольору і не утвориться піна. Забираю з вогню, охолоджую.

Просіюю борошно у миску, додаю медову масу і замішую тісто руками. Роблю з тіста ковбаску, ділю на 8 рівних шматка, формую кульки. Кладу тісто у пакет і залишаю на 15-20 хвилин.

Розкачую кожен шматок у дуже тонкий круглий пласт, обрізаю формою діаметром 22 см. Кладу на пергамент, обрізки також випікаю, їх потім перетворю на крихту для прикрашання. Випікаю всі 8 коржів коржі по 5 хвилин при 200 градусів.

Заварний крем:

У каструлю вливаю 400 мл молока, доводжу до кипіння. У миску до 200 мл молока додаю яйця, ванільний цукор, цукор, крохмаль, гарно перемішую. Тепер вливаю цю масу у кипляче молоко, постійно перемішуючи. Варю до загустіння маси, помішуючи. Додаю вершкове масло і перемішую до однорідності. Перекладаю у миску, накриваю харчовою плівкою в контакт та залишаю охолоджуватись.

Перемащую усі коржі кремом, верх та боки торта також змащую. Посипаю крихтою від коржів. Ставлю в холодильник на декілька годин. Нарізаю і смачного!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *